Tuomas Uusinarkaus voitti Open TorKe -turnauksen

– Minulla on nyt kaksi turnausvoittoa Torniosta. Edellinen tuli yhdeksän vuotta sitten.

Näin tuumaili Open Torke -turnauksen tämänvuotinen voittaja rovaniemeläisen Ounas-Keilan Tuomas Uusinarkaus. Voittotulos oli kahdeksaan sarjaan peräti 1862. Varoitus saatiin jo karsinassa: kuuteen sarjaan 1476. Sunnuntain finaali kulki hiukan hilltymmin, kuuden sarjan jälkeen pisteitä oli kertynyt 1439. Kaiken kaikkiaan Uusinarkaus olivoittonsa ansainnut.

Uusinarkaus on kuluvana vuonna keilannut paljon, Myös uusia välineitä on kertynyt. Rovaniemeläiskeilaaja ei havittele kansainvälisille radoille.
”Suomi riittää”. Ballmasters Open on tiukasti kuvioissa mukana. ”Kovatasohan siellä on, mutta – – ”

Keilaajat tarjosivat katsojille sunnuntaina maukkaita yrityksiä lyödä tauluun 300-sarja. Monet saivat sarjojensa alkuun hienoja kaatojonoja.
mutta täysosumaa Tornion hallissa ei sunnuntaina nähty. Pisimmälle kaatosumansa vei Uusinarkaus: neljännen sarjan alkuun kymmenen kaadon jono, loppuun paikko ja kisan komein sarja 289.

Pudas Bowlingin Tapio Ravelin aloitti yrityksensä heti ensimmäisessä sarjassaan: ensin seitsemän kaatoa peräkkäin ja loppuun neljä kaatoa.
Matkan varrella kahdeksas ruutu koitui kohtaloksi: yhden keilan missi ja sarjan arvoksi ”vain” 267 pistettä. Tasoitus auttoi vähän: +15 = 283.

Kalenterivuosi päättyy, mutta keilavuosi jatkuu kevätkauden 2020

Pentti Hedberg / 08.12.2019

Please follow and like us: